ОБЕЛЕЖЕНА СЛАВА ОПШТИНСКЕ УПРАВЕ БАЧКА ПАЛАНКА

Општинска управа општине Бачка Паланка обележила је данас, 13. јуна 2022. године, своју Крсну славу, Духовски понедељак.

Домаћица славе је била начелница општинске управе Рајка Појужина. У присуству запослених у Општинској управи и гостију, представника јавних предузећа и установа уз икону и славску свећу, свештеници Српске православне цркве освештали су и пререзали славски колач.

После речи свештеника, колегама се обратила начелница Општинске управе Рајка Појужина:,, Часни Оци, уважени гости, поштоване колегинице и колеге и ове године имам част и задовољство да вас поздравим и да вам се захвалим што својим присуством увеличавате обележавање славе Општинске управе. Духовски понедељак представља празник у част силаска Духа Светога на Апостоле. Симболизује Свето тројство и јединство. У времену у којем често заборављамо инстинске вредности на којима треба да почива свака заједница искључиво у целини. Обележавањем славе Општинске управе трудимо се да подстакнемо осећај јединства, осећај припадности, да се радујемо успесима других и да праштамо једни другима. У претходном периоду постигли смо значајне резултате. Постигли смо већу транспарентност у свом раду. Били смо понекад и на мети критика, некад оправдано а понекад и неоправдано. Сматрам да смо могли боље и нека нам то буде подстрек за све даље изазове који нам предстоје. Сваку заједницу као и ову нашу чине појединци са својим личним карактеристикама. Нека свако кроз свој рад допринесе боље и квалитетније пружање услуга Општинске управе. У свом раду треба да поступамо одговорно, професионално и ефикасно. Нека наш циљ буде јачање личне одговорности, веће транспарентности у свом раду и задовољство наших грађана радом Општинске управе.“