ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА СА УДРУЖЕЊИМА ГРАЂАНА

Данас, 12. маја 2022. године у 11:00 часова у великој сали зграде Скупштине oпштине Бачка Паланка, одржало се потписивање уговора са удружењима грађана, везаних за Јавни конкурс за суфинансирање пројеката из буџета Општине Бачка Паланка за њихову реализацију.

Зоран Јовичин, члан Општинског већа истакао је да је до сада било четири конкурса а ове године један конкурс мање и то општи за удружење грађана који је био и најмање финансиран. Ове године је био расписан конкурс из области културе, туризма, екологије и заштите животне средине и из социо – хуманитарних области. Око 200 удружења је ове године добило средства од Општине Бачка Паланка. Према речима Зорана Јовичина 98 % удружења, која су аплицирала  добили су средства. Оно што се мењало у правилницима и уговорима је да људи морају више да читају документацију, јер постоје одређени проблеми али локална самоуправа је ту да буде услуга грађанима те се није радила елиминација.

,,Са људима више комуницирамо и радићемо то као што смо најавили са нашим Јавним предузећима и установама који покривају те области, да се људи едукују и на тај начин да створимо удружења која ће конкурисати у Покрајини и Републици. Жеља нам је да појачавамо могућности да се пројекти реализују и да се нађе заједнички интерес. Оно што бих желео да нагласим је да инсистирамо да се прикаже да иза манифестација стоји Општина и да је то јавни новац. “ – истакао је Зоран Јовичин.

Priložene datoteke