ПОСЕТА МИНИСТРА ОМЛАДИНЕ И СПОРТА БАЧКОЈ ПАЛАНЦИ

Министар омладине и спорта Вања Удовичић  је у петак 4. марта 2022. године у оквиру редовног обиласка локалних самоуправа посетио општину Бачка Паланка. Министар Удовичић је током посете обишао ОШ „Вук Караџић“ и УСР „Тиквара“ . У изјави министар је искористио прилику да похвали рад спортских клубова и ангажовање председника општине на пољу побољшања услова за бављење спортом, због чега је наша општина Бачка Паланка препозната као центар спортских резултата и историјских достигнућа наших спортиста. Нову спортску опрему и реквизите је добила ОШ „Вук Караџић“ док су новом опремом обрадовани и спортисти Рукометног клуба ,,Лавови“.

Данас смо се дружили са ученицима основних школа и спортистима и још једном показали да је спорт најлепши, али и најважнији избор свих. Сигуран сам да смо баш данас видели неке будуће велике спортске шампионе, али и да смо, што је најважније, мотивисали и неке нове да уђу у највећи тим Србије, тим спортиста који побеђује. Победити алибије да одустанемо од физичке активности, победити изазове свакидашњице и наћи време за спорт, значи бити победник сваког дана. Предуслов здравља, место пуно осмеха и дружења, атмосфера победничког духа и заједништва, осећај да припадате тиму и стварате енергију, то и још много тога управо доносе локалне фискултурне сале и клубови и зато је ова акција од које не одустајемо и коју желимо да сва места у Србији препознају и следе. Улагање државе у спорт је никада веће, улагање у активности деце  и младих је резултирало историјским успесима и резултатима, али то представља и инвестицију у будућност, јер смо у истом тиму и заједно можемо да будемо победници сваког дана – рекао је министар Удовичић.

Бранилав Шушница, председник општине Бачка Паланка се захвалио министру омладине и спорта Вањи  Удовичићу и Покрајинском  секретару за спорт и омладину Данету Басти на посети. ,, Оно за шта се ми као локална самоуправа у последње године залажемо је основни школски, базни спорт где су се управо данас министар Удовичић и секретар Баста уверили у то. Имамо и добар наставни кадар пре свега у основним школама, који брину о нашим најмлађим суграђанима, који их уводе у спортске дисциплине.“

Захвалио се и рукометном клубу ,,Лавови“ и његовом руководству, које опстаје због великог ентузијазма и локалне самоуправе. Мислим да ће општина Бачка Паланка имати пуно репрезентативаца у разним спортским дисплинама. – изјавио је Бранислав Шушница.