ОДРЖАНА СМОТРА ЗИМСКЕ СЛУЖБЕ

Смотра Зимске службе за одржавање путева у зимском периоду на путној мрежи општине Бачка Паланка извршена је у уторак, 16. новембра 2021. године, на полигону у седишту ,,Дунавпревоз“ ДОО Бачка Паланка.

Поред Милана Чавића, председника Скупштине Општине Бачка Паланка, помоћника председника Велимира Радованов и Милана Крагуљца смотри су присуствовали и Милорад Париповић, члан Општинског већа Општине Бачка Паланка задужен за област саобраћаја, одржавања и коришћења локалних путева и улица и других јавних површина, представници Општинске управе, Савета за безбедност саобраћаја, представници ЈП „Стандард“ и представници ЈКП ,,Комуналпројект“ који су, као и претходних година, укључени у активности зимске службе.

Милорад Париповић је овом приликом истакао да је на основу спроведене јавне набавке, обављање послова зимске службе на територији наше општине поверено Зимској служби ,,Дунавпревоз“ ДОО Бачка Паланка по трећи пут, као извођачу радова. Извођачи су спремни да изврше сваки задатак, механизација је спремна, залихе соли су обезбеђене. Сезона је управо почела а укупна дужина локалне путне мреже је око 250 километара и разврстана је на путеве првог и другог приоритета. – истакао је Милорад Париповић.

Душан Ђукић, координатор и техничко лице ,,Дунавпревоз“ ДОО истакао је да су спремни за ову сезону.

Припремљено је 500 тона материјала за посипање и у резерви 200 тона. Имају 15 000 литара течне соли калцијум – хлорида,обезбеђени су возачи и радници, тако да спремно дочекују ову зиму када су локални путеви у питању.