ОДРЖАНА 68. СЕДНИЦA ОПШТИНСКОГ ВЕЋА ОПШТИНЕ БАЧКА ПАЛАНКА

На 68. седници Општинског већа, одржаној дана 27. октобра 2021. године, којом је председавао председник Општинског већа Бранислав Шушница, чланови већа разматрали су 7 тачака дневног реда.

Општинско веће je донело Решења о измени Решења о образовању Савета за јавну безбедност Општине Бачка Паланка.

Размотрен је Извештај о извршењу буџета Општине Бачка Паланка за период јануар-септембар 2021. године, који је упућен Скупштини општине Бачка Паланка на даље разматрање и доношење. Укупно остварени приходи и примања за период јануар – септембар 2021. године износе 1.366.047.203,62 динара. У односу на планирани обим средстава приходи су остварени са 67,14 %. Извршени расходи у извештајном периоду јануар – септембар износе 1.063.042.836,13 динара, што у односу на планирани годишњи обим средстава износи 52,25 %.

Чланови већа су утврдили предлог Решења о давању сагласности на Предшколски програм ПУ „Младост“ Бачка Паланка за радну 2021/2022. годину, који се упућује Скупштини општине Бачка Паланка на даље разматрање и доношење.

Утврђен је и предлог Решења о откупу посебног дела зграде на катастарској парцели бр. 296/6 К.О. Бачка Паланка-град, који се упућује Скупштини општине Бачка Паланка на даље разматрање и доношење.

Општинско веће је донело Решење о утврђивању просечних цена квадратног метра одговарајућих непокретности у зонама, за утврђивање пореза на имовину за 2022. годину на територији Општине Бачка Паланка. За потребе узврђивања пореза на имовину, на територији општине Бачка Паланка одређено је пет зона, према комуналној опремљености и опремљњности јавним објектима, саобраћајној повезаности са централним деловима општине Бачка Паланка, односно радним зонама и другим садржакима у насељу, и то: ПРВА зона, ДРУГА зона, ТРЕЋА зона, ЧЕТВРТА зона и ПЕТА зона. Подаци о просечним ценама прибавњени су од органа прибављени су од органа надлежног за оверу уговора, путем апликације еШалтер, достављањем уговора о промету непокретности као и упоређивањем просечних цена квадрата са граничним општинама Шид, Беочин, Бачки Петровац, Врбас, Оџаци и Бач.

Priložene datoteke