ПОТПИСИВАЊЕ УГОВОРА ЗА ДОДЕЛУ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА ЗА КУПОВИНУ СЕОСКЕ КУЋЕ СА ОКУЋНИЦОМ И ,,МИХОЉСКИ СУСРЕТИ СЕЛА“

У петак, 24. септембра 2021. године представници Министарства за бригу о селу, заменик председника општине Бачка Паланка Мита Лачански и осам породица са територије општине Бачка Паланка потписали су уговоре о додели бесповратних средстава за куповину сеоске куће са окућницом.

У уторак, 28. септембра 2021. године представници Општине Бачка Паланка потписали су уговор са Министарством за бригу о селу о додели бесповратних средстава за организовање манифестације под називом „Михољски сусрети села“ а укупан износ који је Општина Бачка Паланка добила је 500.000,00 динара.

У овим сусретима учествоваће чак 961 село на територији различитих општина из читаве Србије, а у току ова три месеца, од октобра до краја децембра, планирано је око 100.000 учесника и посетилаца.

Представник Комисије за доделу средстава Љубивоје Ршумовић казао је да је ово прави корак у оживљавању културног живота села и да је и време право да се инфраструктура у сваком селу поправи и да песници и глумци посећују села и као и до сада, стварају у њима.