ПРИЈЕМ ДЕЦЕ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ У ОПШТИНИ БАЧКА ПАЛАНКА

Јуче, 7. јула 2021. године у 10:00 часова Општину Бачка Паланка посетила су деца са Косова и Метохије из Основне школе,, Благоје Радић“ из општине Зубин Поток. Одржан је био пријем у великој сали зграде Скупштине општине Бачка Паланка, где су се присутнима обратили Бранислав Шушница, председник општине Бачка Паланка и Милан Чавић, председник Скупштине општине Бачка Паланка. Госте је дочекао и заменик председника општине Бачка Паланка, Мита Лачански.

Деца, заједно са својим наставницима тренутно су на вишедневном боравку у Бачкој Паланци. Бранислав Шушница, председник општине Бачка Паланка је деци пожелео добродошлицу, угодан боравак и истакао је да се ова традиција доласка деце из братске општине Зубин Поток никада не прекине.

Наставник историје у ОШ ,,Благоје Радић“ Славиша Бишевац поздравио је све становнике општине Бачка Паланка и представнике локалне самоуправе. Истакао је да седми пут долазе у братску општину Бачка Паланка.,,Наш боравак овде увек остави дубог траг у сећањима ученика  и наставника. Ово традиционално дружење треба да

се настави, долазе већ нове генерације које су први пут овде и сигуран сам да ће млади то сигурно наставити.Битно је да негујемо нашу културу и традицију и сви заједно останемо део наше драге Републике Србије. “ Додао је да иако већ седми пут долазе, сваки пут се одушеве оним што виде у Бачкој Паланци. Током пријема братске општине разменили су међусобно пригодне поклоне.