БРАНИСЛАВ ШУШНИЦА, ПРЕДСЕДНИК ОПШТИНЕ БАЧКА ПАЛАНКА НА ДОДЕЛИ УГОВОРА ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПРОЈЕКАТА ЗА УНАПРЕЂЕЊЕ ЕНЕРГЕТСКЕ ЕФИКАСНОСТИ

Потпредседница Владе Србије и министарка рударства и енергетике, проф. др Зорана Михајловић, 19. маја 2021. године је уручила градоначелницима и председницима општина 20 локалних самоуправа уговоре за финансирање пројеката за унапређење енергетске ефикасности у објектима од јавног значаја.

Уговори за финансирање пројеката ради унапређења енергетске ефикасности у објектима од јавног значаја уручени су представницима 20 локалних самоуправа: Беле Паланке, Владичиног Хана, Врања, Крагујевца, Гаџиног Хана, Пантелеја (Ниш), Свилајнца, Бајине Баште, Мајданпека, Палилуле (Београд), Владимираца, Црвеног крста (Ниш), Љубовије, Велике Плане, Бачке Паланке, Љига, Шида, Новог Бечеја, Блаца и Крупња.

Општина Бачка Паланка је са Министарством рударства и енергетике склопила уговор о финансирању пројекта унапређења енергетске ефикасности зграде Општине Бачка Паланка – замена прозора на јужној фасади, реконструкција система грејања и вентилационог система објекта.

Михајловић је изјавила да се Влада Србије определила да повећање енергетске ефикасности буде национални циљ и приоритет, једнако важан као и изградња хидроелектрана и да су локалне самоуправе биле брзе, ефикасне и инвентивне у

припреми пројеката и да представљају пример свима осталима који треба да буду активнији у овој области.