НАЦИОНАЛНИ ДАН ДОБРОВОЉНИХ ДАВАЛАЦА КРВИ У ОПШТИНИ БАЧКА ПАЛАНКА

dav

Данас, 11. маја Бранислав Шушница, председник општине Бачка Паланка је примио у малој сали зграде Општине добровољне даваоце крви из општине Бачка Паланка поводом Националног дана добровољних давалаца крви.

Уприличен је пријем код председника општине где је разговарано о свим актуелним темама, ономе што даваоци желе да промене као и о томе како да Општина Бачка Паланка допринесе бољем раду Црвеног крста са којим постоји одлична сарадња. Бранислав Шушница је такође добровољни давалац крви.

,,Овом приликом бих желео да честитам Национални дан добровољних давалаца крви, онима који то организују и свим њиховим сарадницима. Као што сам и током самог састанка изјавио јесте податак, који сам прочитао да је за једну операцију на отвореном срцу потребно осам добровољних давалаца крви, односно да на сваких сто секунди је потребан један добровољни давалац крви. Овај податак говори о томе, колико је крв значајна за живот и нормално функционисање. Оно што смо напоменули у току самог састанка јесте да ћемо ми као Општина Бачка Паланка у сарадњи са Црвеним крстом покушати да мимо онога што даје Црвени крст Србије сваком стотом путу када се да крв, да јубилеје померимо ниже на 25, 50, 75 како би што више мотивисали људе, који су пре свега за нас хероји, јер они су ти који помажу другим људима.Сви знамо колико је јединица крви потребна када се дође до болнице. Бачка Паланка је општина, која четрнаест година заредом добија признања за најхуманију средину. Ово траје од

2007. године, биће и петнаеста година заредом када ће општина Бачка Паланка бити најхуманија средина у Србији, што је свакако податак за похвалу, оно што раде наши суграђани, наш Црвени крст, Општина Бачка Паланка и надам се да нећемо овде стати и да ћемо сваке године бити још хуманији и бољи. “ – истакао је Бранислав Шушница.

Priložene datoteke