ОПШТИНА БАЧКА ПАЛАНКА ОСВОЈИЛА 2. МЕСТО У ОКВИРУ НАГРАДНЕ ИГРЕ ,,УЗМИ РАЧУН И ПОБЕДИ“

dav

Јединица локалне самоуправе Бачка Паланка пласирала се међу девет најактивнијих локалних заједница у Србији у прикупљању фискалних рачуна и потврда о безготовинском плаћању у периоду од 15.11.2020. до 27.2.2021 у оквиру наградне игре „Узми рачун и победи“.

Овим поводом Бранислав Шушница, председник општине Бачка Паланка је био на проглашењу победника, које је било уприличено у Палати Србије у уторак 20. априла, са почетком у 11.00 часова, где је одржана и конференција за медије на којој су учествовали министар финансија и представница НАЛЕД-а.

Победници такмичења и укупна ранг листа градова, градских општина и општина одређени су у складу са методологијом према којој су учесници такмичења били подељени у три једнаке такмичарске групе у зависности од броја становника (мале, средње и велике локалне заједнице).

На основу утврђене ранг листе девет најуспешнијих (по три најбоље пласираних из сваке групе) градова, градских општина или општина, награђено је са 20.000 евра у динарској противвредности по средњем курсу Народне банке Србије на дан трансфера награде.

Средства се могу користити у сврху опремања односно текућег одржавања или инвестиционог одржавања (суфинансирање) објеката од општег интереса за заједницу (школа, здравствених установа, вртића, јавних установа и сл.) као и добара у општој употреби (улица, тргова, паркова и сл.) и то по избору грађана.

Влада Републике Србије, Министарство државне управе и локалне самоуправе и НАЛЕД честитали су општини Бачка Паланка на освојеном 2. месту у категорији великих општина и захвалили су се на спремности личног укључења у борбу против сиве економије којим се доприноси стварању бољег и одговорнијег друштва.