Подела бесплатних садница грађанима Општине Бачка Паланка

Захваљујући иницијативи која је покренута на друштвеним мрежама и одазивом великог броја наших мештана, Општина Бачка Паланка се придружила акцији Посади свој хлад и овом приликом обавештавамо Вас да ће бити организована јавна подела 30.000 садница у подне 9. априла у целој Србији, а у нашој општини такође у петак у подне у центру града испред зграде Општине Бачка Паланка, Kраља Петра Првог бр. 16. Саднице су обезбеђене уз помоћ друштвено одговорних компанија које желе да озелене места где живимо и којима је битно здравље грађана.

Ово није само еколошка акција, усмерена ка борби против климатских промена, већ је и акција која има здравствену функцију јер је свако дрво јединствени зелени респиратор. У акцији се деле двогодишње саднице белог јасена уз упутство за садњу.Зато посадите свој хлад и обезбедите чист ваздух вама и вашој породици! Број садница је ограничен, једна особа може највише да добије једну садницу!

Свака садница садржи лого спонзора као и QR код преко којег можете да је региструјете и пратите упутства за њен даљи развој.Друга страна везице је остављена за Ваше име и датум садње.

Након поделе 60.000 садница у јесењој и пролећној акцији наш план је да у наредним годинама поделимо 300.000 садница грађанима и на тај начин створимо здравија места за живот свих нас.Ми не садимо дрвеће у шумама него у градовима зато што тамо и живимо.

Пројекат Посади свој хлад је усаглашен са циљевима дефинисаним у претприступном Поглављу 27, као и у складу са циљевима светске акције „Триллион Треес” Светског економског форума (WEF) у Давосу, у којој је наша организација партнер за одржива еколошка решења у Републици Србији. Овај пројекат је такође усаглашен са европским Зеленим планом (European New Deal) у коме је чист ваздух у урбаним срединама један од стубова циркуларне економије и подржан је од бројних институција.