ПОСЕТА ПОКРАЈИНСКОГ СЕКРЕТАРА ЗА ПРИВРЕДУИ ТУРИЗАМ

У уторак, 22 децембра 2020. године Општину Бачка Паланка и привреднике је посетио Др Ненад Иванишевић, покрајински секретар за привреду и туризам. Најпре је одржан радни састанак са председником општине Браниславом Шушницом. Тема састанка је била презентација сарадње у наредном периоду у оквиру ресора привреде, туризма и запошљавања. Састанку су присуствовали, Др Ненад Иванишевић – покрајински секретар за привреду и туризам, Славољуб Арсенијевић – в.д. подсекретара, Милан Јарић – помоћник покрајинског секретара за туризам и регионално – привредну сарадњу, Соња Бабић – Вејновић- саветник за односе са јавношћу Покрајинског секретаријата за привреду и туризам, Бранислав Шушница – председник општине Бачка Паланка, Милан Крагуљац – помоћник председника општине Бачка Паланка, Мирослав Сићевић – директор Јавног предузећа ,,Стандард“, Надежда Ганић – помоћник председника општине Бачка Паланка, Велимир Радованов – помоћник председника општине Бачка Паланка и Милорад Париповић – члан Општинског већа.

Након радног састанка, представници Покрајинског секретаријата за привреду и туризам и представници Општине Бачка Паланка обишли су привреднике, који су до сада користили средства по конкурсима Секретаријата из привредне делатности, туризма и запошљавања. Обишли су Пашин фарм доо Бачка Паланка и попричали са директором Ђорђем Пашином, предузеће Бровелл доо, где их је дочекао директор Марко Нештицки и Миленком Дамјанићем, директором предузећа Дунавпревоз.

Председник општине Бачка Паланка, Бранислав Шушница захвалио се Др Ненаду Иванишевићу за посету. ,,Договорили смо се на који начин ће моћи локална самоуправа у 2021. години да користи средства из Секретаријата, односно на који начин ћемо моћи да помогнемо привреди, како би пре свега у овој тешкој години, која је узрокована пандемијом Ковида – 19 наша привреда задржала радна места. Др Иванишевић нам је дао јасне смернице како да се понашамо у 2021. години.“ – истакао је Бранислав Шушница.

Др Иваншевић се такође захвалио председнику општине, Браниславу Шушници што је организовао овакав састанак. ,, Велико је задовољство доћи у локалну самоуправу, која има јасну визију шта им је тачно потребно. Ми смо издефинисали правце наше будуће сарадње. Спремни смо да подржимо одличну иницијативу Општине Бачка Паланка, која се односи на телекомуникације а то је да се обједине све телекомуникације на територији општине Бачка Паланка. Са циљем повећања безбедности у школама, али и повећања туристичких потенцијала бесплатног коришћења интернета. Од нове године ћемо више подржавати локалне самуправе, јер претходно су сва средства била усмерена према привредницима.“ – истакао је Др Иванишевић.