ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОПШТИНЕ И ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БАЧКА ПАЛАНКА

Дан Општине и Дан ослобођења Бачка Паланка обележен је у уторак, 20. октобра 2020. године у складу са мерама Кризног штаба. Представници локалне самоуправе положили су венце на спомен обележја у Бачкој Паланци у знак сећања на све жртве у Другом светском рату. Венце су положили на бисту др Младена Стојановића испред Дома Здравља, а потом и на остала спомен обележја – База Стојаковић, Руско гробље и Чамац.

Након тога у великој сали Скупштине Општине Бачка Паланка, традиционално су уручене Октобарске награде за 2020. годину. Милан Чавић, председник Скупштине Опшине Бачка Паланка поздравио је присутне и честитао им је за постигнуте резултате. Овогодишња Октобарска награда Општине Бачка Паланка за 2020. годину додељена је Удружењу грађана ,,Ревена“ из Бачке Паланке, за постигнуте резултате у области друштвених делатности. У области културне делатности награда је додељена Аматерском позоришту ,,Јанко Чеман“ из Пивница. Карате клубу ,,Тиквара“ из Бачке Паланке је додељена награда за постигнуте резултате у области спорта. Награде су им додељене у виду плакете. Награде у виду значке додељене су појединцима, др Предрагу М. Вајагићу из Бачке Паланке, за постигнуте резултате у области научног рада, а за постигнуте резултате у области спорта, Борису Кеберу из Бачке Паланке и Бориславу Шигуду из Нове Гајдобре. Награде су уручили председник Скупштине Општине Бачка Паланка, Милан Чавић и председник општине, Бранислав Шушница.

Председник Скупштине Општине Бачка Паланка, Милан Чавић је изјавио да су добитници Октобарске награде својим радом и залагањем допринели како научном, тако спортском и друштвеном животу Бачке Паланке. ,,То је само један пример, који би сви остали требало да следе и да раде као и они, и да је ово један вид мотивације да се једног дана и осталима искаже поштовање и уруче награде“, истакао је Милан Чавић.