ОТВОРЕНА СПОРТСКА ХАЛА У ДЕСПОТОВУ

У среду, 9. септембра 2020. године одржано je отварање спортске хале у Деспотову. Новоизграђену спотску халу обишли су председник Покрајинске владе, Игор Мировић, покрајински секретар за спорт и омладину, Владимир Батез, директор Управе за капитална улагања, Недељко Ковачевић, председник општине Бачка Паланка, Бранислав Шушница и председник Скупштине Општине, Милан Чавић.

Ђаци Основне школе „Браћа Новаков“ у Деспотову и спортисти добили су данас на употребу нову спортску халу, чију је изградњу финансирала Покрајинска влада. Ова школа до сада није имала адекватан простор за наставу физичког па се она одвијала у учионицама.

Овај објекат завршили смо у планираном року, хала је добила употребну дозволу, а Деспотово функционалан и енергетски ефикасан спортски објекат. Ово је још један пример како смо радили у протекле четири године, заједно са локалним самоуправама широм Војводине. Нисмо трошили новац грађана узалуд, већ смо све пројекте планирали и припремали заједнички“, изјавио је председник Покрајинске владе Игор Мировић.

Председник Општине Бачка Паланка, Бранислав Шушница захвалио је Покрајинској влади на овој инвестицији, подсетивши на то да су, поред хале у Деспотову, отворене и спортске дворане у Пивницама и Гајдобри.