КОМПАНИЈА NECTAR И ОПШТИНА У ЗАЈЕДНИЧКОЈ АКЦИЈИ

Zdrava užina – domaće jabuke sa Nectar plantaža i organski Nectar 100% sokići sačekali su prvi dan u školskim klupama ukupno 421 đaka prvaka na teritoriji opštine Bačka Palanka. Na ovaj način, kompanija Nectar, čija se fabrika nalazi u ovom mestu, u saradnji sa opštinom Bačka Palanka poželela je na simboličan način srećan i, pre svega, zdrav početak školovanja svim prvacima u ovom delu Srbije.

Prvi dan škole velika je stvar za svakog malog prvačića, a naročito sada, u ovoj godini, koja je drugačija za sve nas. Našom zdravom užinom želimo da im poželimo dobrodošlicu i da im poručimo da je važno, sada više nego ikada, da razvijaju zdrave navike u ishrani. Mi u Nectaru mislimo na njih i želimo im puno sreće i uspeha u školskoj godini koja upravo počinje”, istakla je Mina Tadić, direktorka korporativnih komunikacija kompanije Nectar.

Pozdravljamo ovakve inicijative kompanija. Mi kao opština trudimo se da podržimo ali i preduzmemo aktivnosti koje će doprineti razvoju lokalne zajednice i naših najmlađih“, istakao je predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica.

Zdrava užina za đake prvake u Bačkoj Palanci u skladu je sa strategijom Nectar Fondacije koju je kompanija osnovala prošle godine. Jedan od najvažnijih ciljeva Fondacije je da decu usmeri na to da više vremena provedu u prirodi i da nauče što više o zdravim navikama, među kojima je i to koliko je važno zdravo se hraniti.


Za 20 godina kompanija Nectar je ostvarila preko milijardu evra bruto dodate vrednosti u Srbiji, podržala 5.500 radnih mesta u sistemu vrednosti, izgradila preko 30 brendova i apsolutni je lider sa 22% tržišnog učešća na regionalnom tržištu sokova. Nectar veruje da je formula uspeha: biti kompanija koja neguje porodične vrednosti i NIJE SVEJEDNO filozofiju poslovanja.Od svog osnivanja 1998. godine do danas Nectar ima istu vlasničku strukturu – 100% je u vlasništvu porodice Radun. Posluje u celom regionu, ima 6 fabrika u Srbiji, Severnoj Makedoniji i Sloveniji, a u sastavu Nectar grupe posluju, osim Nectara, i Heba i Fructal.