САСТАНАК ОПШТИНСКОГ ШТАБА ЗА ПРАЋЕЊЕ ЖЕТВЕНИХ РАДОВА У ПОЉОПРИВРЕДИ

dav

Општински штаб за пољопривреду је у уторак, 30. јуна 2020. године поводом предстојеће жетве заседао у згради Скупштине општине Бачка Паланка, у малој сали и том приликом разматрао припреме за жетвене радове.

Седницом је председавао председник Скупштине Општине Бачка Паланка, Мита Лачански. На седници је донет једногласан закључак да члан већа Милорад Париповић и саобраћајни инспектор Лука Рамић обиђу дестинације, где се врши откуп пшенице, јечма и уљане репице и утврде алтернативне путеве, који неће угрожавати саобраћај. На Општинском штабу за пољопривреду је разматрана и исправност потребне механизације. Председник комисије за извршавање техничког прегледа механизације, Лука Рамић је изнео да комисија приводи крају контролу предузимања мера безбедности приликом жетве и да је припремљено 200 комбајна, који могу да учествују у превозу.

Председник СО, Мита Лачански је констатовао да је стање у општини Бачка Паланка задовољавајуће, има довољно механизације и да ће ватрогасне службе, полиција и све остале службе бити укључене ако буде потребе.