ВРТИЋ У СИЛБАШУ ПОЧИЊЕ СА ПРОБНИМ РАДОМ

У четвртак, 18. јуна 2020. године, председник општине Бачка Паланка Бранислав Шушница, са својим сарадницима, обишао је и пустио у пробни рад новоизграђени вртић „Коцкица“ у Силбашу.

На иницијативу Месне заједнице Силбаш, у којој до сада објекат ове намене није постојао, изграђен је нови вртић који ће од септембра ове године примити 48 малишана. Ова инвестиција локалне самоуправе део је стратегије равномерног развоја свих насељених места бачкопаланачке општине.

Обраћајући се присутнима, Шушница је истакао како је изградњом овог објекта остварена вишедеценијска жеља становника Силбаша. „За ову инвестицију, из локалног буџета, издвојено је 44 милиона динара и омогућено отварање пет нових радних места, што пуно значи за једно насељено место са преко две хиљаде становника. На нама је да омогућимо да деца која живе овде имају исте услове као и деца која живе у градским срединама, а циљ ове општинске власти је да, кроз градњу вртића, спортских дворана, канализације, задржи младе на селу.

Ово је четврти вртић који је отворен у протекле четири године, а у плану је отварање вртића и у Младенову и Обровцу, као и изградња великог новог вртића у Бачкој Паланци, како листе чекања не би више постојале“, рекао је председник општине.

Документи:

  1. Саопштење (28.1 KB)