ДЕСПОТОВО ДОБИЛО НОВУ СПОРТСКУ ХАЛУ

Потпредседник Покрајинске владе Ђорђе Милићевић и председник општине Бачка Паланка Бранислав Шушница обишли су у среду, 17. јуна 2020. године, новоизграђену спортску халу у Деспотову, чија је изградња финансирана из покрајинског буџета. Обиласку су присуствовали покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, директор Управе за капитална улагања Недељко Ковачевић и председник СО Бачка Паланка Мита Лачански.

Овај енергетски ефикасан објекат намењен је, пре свега, ученицима ОШ „Браћа Новаков“, који су до сада наставу физичког имали у учионицама или напољу, али и рекреативцима, спортистима и мештанима Деспотова. Хала површине 952 m2 je вишенаменска. У њој може да се игра кошарка рукомет, тенис, али и да се организују спортска такмичења. Предвиђено је да се поједине просторије користе и за спортске активности деце предшколског узраста.

Милићевић је истакао да је Покрајинска влада трајно опредељена за развој спорта, пре свега школског и да је до сада уложено више од 1,3 милијарде динара у развој спортске инфраструктуре широм Војводине. Он је нагласио да је у претходном периоду остварена одлична сарадња са руководством наше општине и да је из покрајинског буџета инвестирано готово милијарду динара у капиталне пројекте.

Председник општине рекао је да је захваљујући подршци Покрајинске владе након више од деценије завршена спортска дворана у Пивницама, а након више од две деценије изграђен спортски објекат у Гајдобри. Овом приликом он је најавио и почетак радова на спортској дворани у Младенову, чиме ће сва већа места у општини Бачка Паланка добити спортку халу.

Priložene datoteke