ПОКРАЈИНСКИ СЕКРЕТАР РАДОЈЕВИЋ У ПОСЕТИ ПОЉОПРИВРЕДНИМ ГАЗДИНСТВИМА

Покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство др Вук Радојевић и председник општине Бранислав Шушница посетили су у уторак, 3. јуна 2020. године, газдинство ,,Гуљаш аграр“ из Силбаша и газдинство Сандре Гајић из Деспотова. Реч је о регистрованим пољопривредним газдинствима која су корисници покрајинских субвенција, а остварују изузетан квалитет и принос у областима гајења повртарских и ратарских култура и сточарства.

Секретар Радојевић, након обиласка газдинстава са домаћинима, истакао је да ове две породице представљају пример како се може, бавећи се пољопривредом, остати и опстати на селу. Он је нагласио да је у протекле четири године у инвестиције реализоване на пољопривредном газдинству Драгана Гуљаша у Силбашу, у системе за наводњавање и физичку имовину, уложено око 33 милиона динара, од чега су бесповратне субвенције Покрајинског секретаријата за пољопривреду 20,5 милиона динара.Говорећи о физичкој имовини којом се побољшава техничко-технолошка опремљеност пољопривредних газдинстава, Радојевић је изјавио да су ове године потписани уговори вредни 210 милиона динара, чиме је пољопривредницима омогућено да набаве сортирке, класирке, пакерице, џи-пи-ес навигације и бокс-палете и тако осавремене своју производњу.

На газдинству Сандре Гајић у Деспотову, коју чине две фарме пилића и фарма оваца, Радојевић је рекао да Покрајински секретаријат препознао потребе младих почетника за бављење пољопривредом на селу, као и да је Сандра Гајић на најбољи начин искористила своју шансу. Радојевић је подсетио да је укупна инвестиција за ово газдинство, намењена опремању фарме, износила 2,3 милиона динара, у чему је учешће ресорног секретаријата 1,9 милион динара.

Председник Општине Бачка Паланка Бранислав Шушница истакао је да је у четворогодишњем мандату у општину Бачка Паланка уложено око 600 милиона динара, што је изузетна вредност за индивидуалне пољопривредне произвођаче, који су искористили све могућности покрајинских субвенција за пољопривреду, водопривреду и шумарство. Он је навео да су у току две инвестиције у oпштини, у Младенову и Товаришеву и да се нада да ће до краја године сви они имати здраву пијаћу воду, као и водоснабдевање.