ИЗБЕГЛИЦАМА СВЕЧАНО УРУЧЕНИ КЉУЧЕВИ СТАНОВА

Свечаност поводом доделе кључева станова за 16 избегличких породица са територије општине Бачка Паланка уприличена је у петак, 29. маја 2020. године. Корисницима су кључеве поделили Ивица Дачић, први потпредседник Владе Србије, Владимир Цуцић, комесар за избеглице и миграције Републике Србије и Мита Лачански, председник Скупштине општине Бачка Паланка.

Станови су изграђени у оквиру Регионалног стамбеног програма који је намењен стамбеном збрињавању најугроженијих избегличких породица из Босне и Херцеговине и Републике Хрватске.

Општина Бачка Паланка обезбедила је земљиште за изградњу станова, привремене грађевинске прикључке, сталне прикључке, као и пројектну документацију за паркинг места на јавној површини, финансирала изградњу истих, као само партерно уређење парцеле.

Обраћајући се присутнима, Ивица Дачић је нагласио да овај програм има за циљ да равноправно помогне свима који су остали без својих домова на простору бивше Југославије и да ће Влада Србије наставити са збрињавањем избеглих и прогнаних лица.

Након поделе кључева, присутни су обишли стан породице Пузигаћа, а након тога испред зграде симболично је посађен божур.