НАЈБОЉИ СПОРТИСТИ У 2019. ГОДИНИ

У препуној сали Скупштине општине Бачка Паланка у среду, 19. фебруара 2020. године, додељена су признања најбољим спортистима у протеклој години и тиме је завршена 55. традиционална акција спортске редакције „Недељних новина“ под називом „БИРАМО СПОРТИСТУ 2019. ГОДИНЕ“.

Покровитељ ове манифестације је и овај пут била Општина Бачка Паланка коју су представљали председник општине Бранислав Шушница и председник СО Мита Лачански, као и члан Спортског савеза Србије Миња Радаковић.

За најбољу спортискињу општине Бачка Паланка у прошлој години проглашена је каратискиња „Тикваре“ и државна репрезентативка Бојана Младежић, а најбољи спортиста у 2019. години је кајакаш „Таркета“ и репрезентативац Србије Страхиња Стефановић.

На листи најбољих спортиста нашли су се и рвач „Бачке“ Стефан Рашовић, фудбалер ОФК „Бачке“ Никола Жакула, Анђело Цвијетић из ММА тима „Шогун“, стонотенисер „Бачке Паланке“ Зоран Савић, рукометаш „Лавова БП“ Алекса Ђурковић, такмичар Пауерлифтинг клуба „Мајевица“ Огњен Карановић и кајакаши „Таркета“ и репрезентативци наше земље Марко Драгосављевић и Стефан Векић.

Организатор ове акције доделио је и признања за успешне спортисте из Бачке Паланке који се такмиче у другим срединама. Признања су добили паратеквондискиња ТКД „Гитрос“ Дејана Бачко и кајакашки репрезентативац и однедавно поново члан бачкопаланачког „Таркета“ Миленко Зорић.

Најбољи женски клуб за прошлу годину био је Одбојкашки клуб „Панонија“, а признање за најбољу женску екипу припало је ката тиму девојака Карате клуба „Тиквара“. У мушкој конкуренцији најбољи клуб у 2019. години је ОФК „Бачка“, а најбоља екипа Стонотениски клуб „Бачка Паланка“. Најуспешнији спортски колективи су Рукометни клуб „Лавови БП“ и Кајак кану клуб „Таркет“.

Заслужни појединци и колективи за допринос развоју спорта који су добитници плакета су Кошаркашки клуб „Херцеговац“, Савез за школски спорт Општине Бачка Паланка, Установа за спорт и рекреацију „Тиквара“ и Рукометни клуб „Херцеговац“.

Priložene datoteke