ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ВОЛОНТЕРА

ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ВОЛОНТЕРА

Поводом Светског дана волонтера, председник општине Бачка Паланка, Бранислав Шушница, угостио је волонтере Црвеног крста Бачка Паланка и стручне сараднике ове организације Драгана Димитријевића, Драгану Милић, Лазара Мишкова и Анђелку Малешев.

Представљајући волонтере, Драган Димитријевић је истакао да су волонтери основна снага Црвеног крста. По његовим речима 30 волонтера средњошколског узраста и 15 основаца обучени су у пружању прве помоћи, мотивисању добровољних давалаца крви, учествовању у акцијама прикупљања помоћи за социјално угрожене грађане, обележавању сваког важнијег датума у оквиру хуманости. Такође је истакао да деца добијају признање о хуманости приликом одласка на више школовање и захвалио се Општини Бачка Паланка на указаној подршци и помоћи.

Председник општине је честитао Светски дан волонтера и захвалио се волонтерима на унапређењу локалне заједнице и несебичном раду, те нагласио да волонтеризам и волонтерски рад представљају један од најефикаснијих облика учествовања грађана у процесима развоја заједнице, афирмишући оно најплеменитије у људима – слободу, једнаке могућности, безбедност и правду за све људе.