СВЕЧАНО ОБЕЛЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА И ДАН ОПШТИНЕ БАЧКА ПАЛАНКА

У петак, 18. октобра 2019. године, поводом обележавања Дана ослобођења Бачке Паланке, представници локалне самоуправе положили су венце на спомен обележја у Бачкој Паланци у знак сећања на све жртве у Другом светском рату.

Општинска делегација прво је положила венац на бисту др Младена Стојановића испред Дома Здравља, а потом и на остала спомен обележја – База Стојаковић, Руско гробље, Чамац и споменик у Новој Гајдобри.


На свечаној седници Скупштине општине Бачка Паланка, одржаној у недељу, 20. октобра 2019. године, присуствовали су представници цркве, највиши финкционери општинске и покрајинске власти, одборници, гости из иностранства и из суседних општина, као и представници јавног, спортског и културног живота.

Присутнима су се обратили председник општине Бранислав Шушница и председник Скупштине општине Мита Лачански и уручили добитницима највише општинско признање, Октобарску награду за 2019. годину.

Овогодишњи добитници Октобарске награде у виду плакете су: Установа за спорт и рекреацију „Тиквара“ Бачка Паланка – за постигнуте резултате у области спорта и рекреације, Културно уметничко друштво „Др Младен Стојановић“ из Младенова – за постигнуте резултате у области културе и Рукометни клуб „Лавови БП“ Бачка Паланка – за постигнуте резултате у области спорта.

Добитници октобарске награде у виду златне значке су: Марко Шалић из Бачке Паланке – за постигнуте резултате на пољу васпитно-образовног рада, културе и уметности, Марјан Рнић из Бачке Паланке – за постигнуте резултате у области спорта и Проф. др Светозар Бошков из Бачке Паланке – за постигнуте резултате у области научне и културне делатности.