Подељени пакети школског прибора деци ромске националности

 

Председник општине Бачка Паланка Бранислав Шушница и покрајинска посланица Јелена Јовановић поделили су у четвртак, 10. октобра 2019. године, пакете школског прибора деци ромске националности са територије општине Бачка Паланка.

Покрајинска посланица Јелена Јовановић изразила је задовољство што је део овог догађаја и рекла да је ово само једна у низу акција које организује општина Бачка Паланка. Она је истакла да Општина Бачка Паланка активно учествује у конкурсима које расписује Покрајинска влада када је у питању побољшање услова живота Рома.

Председник општине Бачка Паланка Бранислав Шушница захвалио се покрајинској посланици и истакао приоритетне циљеве Локалног акционог плана. Један од њих је образовање, како би припадници ромске националности у будућности лакше долазили до посла и поправили свој материјални и друштвени статус.

„Општина Бачка Паланка ће и у наредном периоду, не само кроз образовање, већ и кроз друге видове гледати да помогне Ромској националној заједници“, изјавио је Шушница.