Пројекат „Кључни кораци ка родној равноправности“

У петак 30.августа 2019.године је у холу општине Бачка Паланка одржан Сајам финалних производа којим је реализован пројекат „Кључни кораци ка родној равноправности“ који је спровео Савет за родну равноправност СО Бачка Паланка.

Сајам је отворила председница Савета за родну равноправност СО Бачка Паланка Маја Пилиповић која је, приликом отварања, изјавила да је општина Бачка Паланка једна од дванаест општина препозната по раду Савета од стране Координационог тела за родну равноправност и агенција UN Women.

  • Циљ овог пројекта је да се жене из руралних средина и Ромкиње едукују и оспособе за рад и самозапошљавање. Имали смо тридесет учесница пројекта из Обровца и Товаришева које су кроз пројекат стекле потребно знање за отпочињање сопственог бизниса. Пројекат је реализован кроз шест активности. Прва активност је била анкета коју смо спровели међу учесницама пројекта и самим тим добили доста одговора о њиховом образовању, запослености и другим проблемима са којима се сусрећу. Потом смо имали радионице „Женска и мушка занимања“ и „Како пронаћи посао?“ где су учеснице добиле све потребне информације и смернице. Четврта активност је била обука за рад на рачунару, а пета која се показала и као најзанимљивија за учеснице је била обука за кројача где су жене стекле основе кројачког заната. Последња шеста активност је Сајам финалних производа којим је пројекат завршен.

Присутнима се обратила и Аурелија Ђан из агенције UN Women.

  • Прошле године је наша агенција подржала осам градова и општина , а ове дванаест, између осталих и Бачку Паланку. Циљ нам је да подржимо и побољшамо положај жена на тржишту рада и жене предузетнице. Поред нас, реализацију овог пројекта подржава и Координационо тело за родну равноправност, Министарство за европске интеграције, као и организације цивилног друштва, а све у циљу подршке конкретној примени законодавног система о родној равноправности.

Priložene datoteke