ПОТПИСАНИ УГОВОРИ ЗА ПОБОЉШАЊЕ УСЛОВА СТАНОВАЊА ИНТЕРНО РАСЕЉЕНИХ ЛИЦА

У среду, 8. маја 2019. године, потписана су два Уговора о сарадњи на реализацији помоћи за побољшање услова становања интерно расељених лица док су у расељеништву, кроз доделу помоћи за куповину сеоске куће са окућницом и помоћ у грађевинском материјалу за поправку или адаптацију предметне куће са окућницом.

Потписивање Уговора између председника општине, продаваца и корисника уприличено је у малој сали зграде Скуптине општине, а износ наменских средстава по породичном домаћинству износи 1.400.000,00 динара и то: 1.200.000,00 динара за помоћ при куповини сеоске куће са окућницом и 200.000,00 динара за набавку помоћи у грађевинском материјалу.
Овом приликом додељене су две сеоске куће и два мала гранта за побољшање услова становања интерно расељеним лицима са подучја Косова и Метохије.

Председник општине честитао је потписницима уговора и истакао да је од 160 интерно расељених лица у општини Бачка Паланка остало још шест породица којима треба кров над главом и да ће њихово стамбено питање бити решено до краја наредне године.

Priložene datoteke