ОБИЛАЗАК РАДОВА НА ИЗГРАДЊИ СТАНОВА ЗА ИЗБЕГЛИЦЕ

Радове на изградњи вишепородичног стамбеног објекта за избеглице из Бих и Хрватске обишли су у петак, 1. марта 2019. године, председник општине Бранислав Шушница, државни секретар Министарства државне управе и локалне самоуправе Иван Бошњак, помоћник комесара за избеглице и миграције Републике Србије Иван Гергинов, представници UNHCR-a у Србији, као и корисници.

Изградња 16 стамбених јединица је у оквиру 5 потпројекта Регионалног стамбеног програма Републике Србије који има за циљ трајно стамбено
збрињавање избегличких породица које живе на територији општине Бачка Паланка.

Финансијска подршка за изградњу стамбеног објекта обезбеђује се кроз донаторска средства преко Банке за развој Савета Европе. Уговор о извођењу радова потписан је између Јединице за управљање пројектима Београд и грађевинског предузећа Златибор градња Београд.

Председник општине у свом обраћању присутнима истакао је да је у циљу стамбеног збрињавања Општина обезбедила парцелу опремљену за изградњу, привремене грађевинске прикључке, сталне прикључке, као и пројектну документацију за паркинг места на јавној површини.

„Задовољан сам што ће шеснаест породица, наших суграђана, који се још увек воде као избеглице, добити своје станарско право овде. Нажалост, сва трагична дешавања деведесетих година довела су до тога да је овде стигло пуно избеглица и мислим да је добро што решавамо стамбене проблеме те врсте“, рекао је Шушница.