СВЕЧАНО ОТКРИВЕН СПОМЕНИК КРАЉУ ПЕТРУ ПРВОМ КАРАЂОРЂЕВИЋУ

Поводом стогодишњице присаједињења Војводине Краљевини Србији, у суботу, 29. децембра 2018. године, градоначелник града Новог Сада Милош Вучевић и председник општине Бачка Паланка Бранислав Шушница свечано су открили споменик Краљу Петру Првом Ослободиоцу у Бачкој Паланци.

Споменик који ће, у истоименој улици, улепшавати центар града на понос свих бачкопаланчана, израђен је у бронзи, са постаментом од црвеног мермера са краљевским достојанством и краљевском одором.

„С поносом тврдим да данас, после више од девет децинија од прве иницијативе, а у години када смо прославили стогодишњицу присаједињења Војводине Краљевини Србији, откривамо најлепши споменик најомиљенијем владару“, истакао је Шушница.

Градоначелник града Новог Сада Милош Вучевић, захвалио се житељима Бачке Паланке и председнику општине Браниславу Шушници на позиву да присуствује величанственом догађају.

„Изузетна је част бити у прилици и у месец дана открити два споменика Краљу Петру Првом Карађорђевићу. Паланчани, будите поносни на ваше солунске добровољце и независност Србије“, истакао је Вучевић. После свечаности откривања споменика, у сали биоскопа „Војводина“ одржана је свечана академија.