ОБЕЛЕЖЕНА ДЕЧЈА НЕДЕЉА У ОПШТИНСКОЈ УПРАВИ

Ђаци прваци, представници свих одељења првих разреда основних школа са територије
општине Бачка Паланка, данас су били гости Општинске управе. Поводом обележавања Дечје недеље традиционално је уприличен пријем код председника општине, Бранислава Шушнице, поред кога су децу дочекали и председник СО Мита Лачански и сарадници.

У никад веселијој скупштинској сали деца су са председником поделила своје утиске о
школи, учењу, а неки од њих већ знају и чиме желе да се баве када одрасту. Председник је деци уручио пригодне поклоне и комплете књига за школске библиотеке. Овај сусрет, као и сваке године, председник и ђаци завршили су симболичним сађењем „дрвета генерације“ поред зграде Општине.

Поводом Дечје недеље председник Шушница је истакао да је први и основни задатак не
само Општине него и сваког појединца брига о деци: „Деца су најважнији и најрањивији чланови нашег друштва. Сви смо у обавези да својим поступцима помогнемо њихово безбрижно одрастање и да им обезбедимо сигурну будућност. Општина Бачка Паланка помаже финансирање превоза ученика, домског смештаја, улаже у одржавање и опремање школа и проширење предшколске установе. Такође, сваке године стипендирамо најбоље ученике средњих школа и студенте. Поред тога, изузетно нам је важна безбедност деце на сваком пољу па смо недавно потписали Споразум о сарадњи са Фондацијом „Тијана Јурић“ чији представници у школама на територији наше општине одржавају радионице како би децу едуковали о безбедној употреби интернета, а у сарадњи са полицијом у школама се спроводи акција „Пажљивко“ која за циљ има
безбедно учествовање деце у саобраћају“, изјавио је Шушница.