ОДРЖАНА ПРВА РАДИОНИЦА ФОНДАЦИЈЕ „ТИЈАНА ЈУРИЋ“

У четвртак, 27. септембра, у амфитеатру Основне школе „Вук Караџић“ у Бачкој Паланци, одржана је прва радионица Фондације „Тијана Јурић“.

Радионицу је ученицима седмих и осмих разреда одржао оснивач Фондације, господин
Игор Јурић, а тема је била безбедност на интернету. Ученици су са Игором поделили своја искуства у вези са интернетом и начином на који га користе и чувају своју приватност односно безбедност. У току радионице, кроз кратке филмове снимљене на основу истинитих догађаја, представљене су им све потенцијалне опасности и замке виртуелног света, те начини како да се од њих заштите.

Фондација „Тијана Јурић“ бави се подизањем свести јавности кроз едукативне радионице и пројекте о свим видовима насиља и трговине људима. Споразум о сарадњи Фондације и Општине Бачка Паланка потписан је прошлог месеца и подразумева одржавање радионица у свим школама и предшколској установи на територији општине Бачка Паланка.

Подршку одржавању прве радионице пружили су својим присуством председник општине Бачка Паланка Бранислав Шушница, председник Скупштине општине Бачка Паланка Мита Лачански и представници Општине задужени за образовање и родну равноправност.