Sa zadovoljstvom vas obaveštavam da su krajem septembra završeni radovi I i II faze rekonstrukcije i sanacije Kulturnog centra u Bačkoj Palanci.

Opština Bačka Palanka je na Javnom konkursu Ministarstva kulture i informisanja od 20. januara 2017. godine, pod nazivom „Gradovi u fokusu 2017”, dobila sredstva u iznosu od 32.600.000,00 dinara za projekat „Da kucnem u drvo-Rekonstrukcija i sanacija Kulturnog centra u Bačkoj Palanci sa izgradnjom atmosferske kanalizacije- I faza”, a Odlukom o budžetu Opštine Bačka Palanka za 2018. godinu opredeljena su sredstva za II fazu rekonstrukcije i sanacije Kulturnog centra u Bačkoj Palanci, u iznosu od 17.964.160,00 dinara.

Iako se pamti kao prva Građanska škola u Bačkoj Palanci i predstavlja najstarije javno zdanje u gradu, u kojoj je danas smešten ovdašnji muzej-godinama, pa i decenijama unazad zgrada Kulturnog centra, u strogom centru Bačke Palanke, umesto ukrasa grada, bila je ruglo. Smetalo je to svim našim sugrađanima i posebno smo zahvalni Ministarstvu kulture što je danas ta slika potpuno drugačija.

Moram napomenuti da okončanjem ove prve dve faze radova Kulturni centar ne možemo svečano otvoriti u pustiti u rad, ali već u narednoj budžetskoj godini Opština Bačka Palanka opredeliće sredstva za završetak radova tj. treću fazu i parterno uređenje.