Đaci prvaci, predstavnici svih odeljenja prvih razreda osnovnih škola sa teritorije opštine Bačka Palanka, danas su bili gosti Opštinske uprave. Povodom obeležavanja Dečje nedelje tradicionalno je upriličen prijem kod predsednika opštine, Branislava Šušnice, pored koga su decu dočekali i predsednik SO Mita Lačanski i saradnici.

U nikad veselijoj skupštinskoj sali deca su sa predsednikom podelila svoje utiske o školi, učenju, a neki od njih već znaju i čime žele da se bave kada odrastu. Predsednik je deci uručio prigodne poklone i komplete knjiga za školske biblioteke. Ovaj susret, kao i svake godine, predsednik i đaci završili su simboličnim sađenjem „drveta generacije“ pored zgrade Opštine.

Povodom Dečje nedelje predsednik Šušnica je istakao da je prvi i osnovni zadatak ne samo Opštine nego i svakog pojedinca briga o deci: „Deca su najvažniji i najranjiviji članovi našeg društva. Svi smo u obavezi da svojim postupcima pomognemo njihovo bezbrižno odrastanje i da im obezbedimo sigurnu budućnost. Opština Bačka Palanka pomaže finansiranje prevoza učenika, domskog smeštaja, ulaže u održavanje i opremanje škola i proširenje predškolske ustanove. Takođe, svake godine stipendiramo najbolje učenike srednjih škola i studente. Pored toga, izuzetno nam je važna bezbednost dece na svakom polju pa smo nedavno potpisali Sporazum o saradnji sa Fondacijom „Tijana Jurić“ čiji predstavnici u školama na teritoriji naše opštine održavaju radionice kako bi decu edukovali o bezbednoj upotrebi interneta, a u saradnji sa policijom u školama se sprovodi akcija „Pažljivko“ koja za cilj ima bezbedno učestvovanje dece u saobraćaju“, izjavio je Šušnica.