Predsednik opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica, i upravitelj Fondacije „Tijana Jurić“, Igor Jurić, potpisali su danas u zgradi Opštine Bačka Palanka Sporazum o saradnji.

Fondacija „Tijana Jurić“ osnovana je 2. juna 2015. godine na inicijativu Igora Jurića, oca Tijane Jurić koja je 26. jula 2014. godine nestala u Bajmoku i iste noći ubijena u okolini Sombora. Njen ubica osuđen je na 40 godina zatvora. Misija Fondacije je podizanje svesti javnosti kroz edukativne radionice i projekte o svim vidovima nasilja i trgovine ljudima. U maju 2017. godine Fondacija je formirala Registar nestalih lica Srbije s ciljem da se doprinese boljoj potrazi za nestalim licima, pre svega decom. Registar se nalazi na adresi www.nestalisrbija.rs. 

Sporazumom koji je danas potpisan Fondacija će svojim edukativnim radionicama obuhvatiti učenike osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine Bačka Palanka, kao i nastavnički kadar i roditelje učenika.
Predsednik Šušnica obećao je maksimalnu podršku svim oblicima edukacije dece, omladine i odraslih koje će Fondacija sprovoditi, te apelovao na medije da se aktivno i kontinuirano pozabave temom bezbednosti dece.