Danas, 25. jula 2018. godine, u Maloj sali SO Bačka Palanka, predsednik opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica upriličio je prijem članova vatrogasnog podmlatka Dobrovoljnog vatrogasnog društva Despotovo iz Despotova.DVD Despotovo učestvovalo je na VII državnom takmičenju vatrogasnog podmlatka (6- 12 godina), održanom u Zaječaru 7. i 8. jula 2018. godine, sa dve ekipe koje su predstavljale svoje dobrovoljno vatrogasno društvo, opštinu Bačka Palanka i južnobački okrug. Ženska ekipa zauzela je drugo, a muška ekipa šesto mesto na takmičenju.

Deset devojčica, državnih vicešampionki, sa velikim zadovoljstvom su predsedniku Šušnici prenele utiske sa takmičenja. Ne krijući ushićenje istakle su radost zbog svoje angažovanosti u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu.Radoslav Milutinović, predsednik DVD Despotovo, predsednik Opštinskog vatrogasnog saveza Bačka Palanka i potpredsednik Vatrogasnog saveza Vojvodine, zahvalio se Opštini Bačka Palanka i predsedniku Šušnici na podršci koju pružaju svim vatrogasnim društvima u opštini Bačka Palanka bez koje bi se vatrogasna društva najverovatnije ugasila.

Ističući važnost postojanja vatrogasnih društava u naseljenim mestima predsednik Šušnica je čestitao podmlatku na medalji koju su doneli u opštinu Bačka Palanka, poželeo im visoke plasmane na takmičenjima koja slede i obećao podršku od strane Opštine vatrogasnim društvima i u buduće.