U Bačkoj Planci su danas, 23. juna 2018. godine, svečano uručeni ključevi 2000- tom korisniku Regionalnog stambenog programa u Republici Srbiji. Reč je o porodici Zorana Mileusnića, izbeglice iz Hrvatske, kojem je stambeni program rešen izgradnjom montažne kuće iz potprojekta 2 RSP.

Ključeve porodici Mileusnić uručio je Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade, ministar spoljnih poslova i predsednik Komisije za koordinaciju procesa trajne integracije izbeglica Vlade Republike Srbije. Događaju su prisustvovali i Ingve Engstrom, šef sektora za saradnju Delegacije EU u Srbiji, Svetlana Velimirović, zamenica komesara za izbeglice i migracije i predstavnici Opštine Bačka Palanka.

„Mnogima od vas je poznato da kontinuirano učestvujem u svim događajima vezanim za sprovođenje Programa. Obišao sam, za ovih nekoliko godina od kada je program ušao u fazu intezivnog sprovođenja, mnoga mesta, gradove i opštine u Srbiji i svedok sam koliko je truda uloženo u ceo proces i koliki je njegov učinak“, istakao je prvi potpredsednik Vlade, ministar Dačić, poželevši porodici Mileusnić puno radosti, uspeha i slavlja u novom domu.

Predsednik Opštine Bačka Palanka Branislav Šušnica, naglasio je da se tokom devedesetih slilo više od 19.500 izbeglih lica u Bačku Palanku, a danas taj status ima sega oko 400 lica.
„Ono što nismo mogli sami iz sopstvenih sredstava tražili smo od drugih, i mislim da naša lokalna samouprava ima važnu ulogu u ostvarivanju Regionalnog stambenog programa jer smo pokazali spremnost i inicijativu da učestvujemo, i realizujemo: ukupno 23 paketa građevinskog materijala, 26 seoskih kuća, 6 montažnih kuća, a gradimo i zgradu od 16 stambenih jedinica. Aktivno ćemo učestvovati i u nastavku u daljim aktivnostima Programa“, istakao je prvi čovek Opštine Bačka Palanka.

Zoran Mileusnić ispred porodice takođe se obratio prisutnima i zahvalio svima koji su doprineli da njegova porodica danas ima krov nad glavom.