Opštinu Bačka Palanka, u ponedeljak, 11. juna 2018. godine posetili su predstavnici Evropske kajakaške asocijacijacije, predsednik asocijacije Albert Vuds iz Velike Britanije, potpredsednik Miroslav Havijar iz Slovačke i generalni sekretar Branko Lovrić iz Hrvatske. Sa njima su bili i predsednik Kajakaškog saveza Srbije Mirko Nišović, član Upravnog odbora Kajakaškog saveza Srbije Čedo Karanović i predsednik Kajak kanu kluba „ Tarkett“ iz Bačke Palanke Miroslav Rodić.

 

Zvaničnike su u maloj sali Skupštine opštine Bačka Palanka dočekali predsednik Opštine Branislav Šušnica, predsednik Skupštine opštine Mita Lačanski i zamenik predsednika Opštine Aleksandar Borković sa saradnicima.

 

U toku sastanka prezentovan je projekat „Revitalizacija Cvrcine bare i privođenje nameni regatne staze sa izgradnjom pratećih sadržaja“. Šušnica je istakao da se prvi radovi na regatnom centru u Bačkoj Palanci očekuju već sledeće godine. Gospodin Vuds je izjavio da je ovaj projekat veoma značajan ne samo za Bačku Palanku i Srbiju nego i za evropski i svetski kajak te izrazio zadovoljstvo idejnim rešenjem projekta.

Bačka Palanka je grad sporta, a kajak u našem gradu ima poseban značaj. Velika čast nam je što su nas posetili čelnici Evropske kajakaške asocijacije. Ovom prilikom čestitam Milenku Zoriću i Marku Dragosavljeviću koji su u naš grad doneli zlatnu i bronzanu medalju- istakao je Šušnica.