Predsednik opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica, organizovao je u četvrtak, 4. maja 2017. godine, Donatorsku večeru kako bi se prikupila sredstva za adekvatno stambeno zbrinjavanje dvanaestočlane porodice Adamović.

PORODICA ADAMOVIĆ DOBIJA DOM

U svom pozdravnom govoru predsednik opštine je istakao da je veoma ponosan što može da predstavi dvoje mladih, visokoobrazovanih, sposobnih i odgovornih ljudi koji su sa svojih 38 godina života i 14 godina braka stvorili porodicu koju čine desetoro dece, sedam sinova i tri kćeri.

PORODICA ADAMOVIĆ DOBIJA DOM

 

„Na radost svih Bačkopalančana Porodica Adamović je dobila deseto dete, a u današnjem vremenu, kada u Srbiji vlada bela kuga, to je velika stvar i primer da se može, doduše uz velika odricanja, imati brojnija porodica nego što je sada prosečna porodica u Srbiji“, rekao je Šušnica. 

PORODICA ADAMOVIĆ DOBIJA DOM

 

Odlučeno je da lokalna samouprava pomogne ovoj porodici tako što će obezbediti plac. „Videćemo da pomognemo i u novcu kako bi Adamovići počeli da grade adekvatan krov nad glavom, odnosno porodičnu kuću“, dodao je predsednik opštine.

Pozivu se odazvalo preko dvadeset privrednika iz Bačke Palanke, Novog Sada i Beograda, a oni koji su bili sprečeni da prisustvuju najavili su svoje donacije porodici.