U četvrtak, 6. aprila 2017. godine, povodom osvojenog prvog mesta na Međunarodnoj konferenciji, predsednik opštine, Branislav Šušnica, ugostio je u svom kabinetu Milicu Dujaković, učenicu 8. razreda OŠ „Zdravko Čelar“ iz Čelareva i Ljubicu Milićević, profesra ruskog jezika. 

MILICA DUJAKOVIĆ – PRVA U RUSIJI

Konferencija pod nazivom “Dečiji svet otkrića, stvaralaštva i postignuća“ održala se u ruskom gradu Kostromi, a učestvovali su predstavnici Poljske, Srbije, Slovačke, Belorusije, Kazahstana, Donjecke Narodne Republike, kao i predstavnici regiona iz Rusije, zajedno sa svojim nastavnicima – mentorima. Učenici, pedagozi, naučnici i roditelji razgovarali su na temu – ČIME SE BAVE DECA U SLOBODNO VREME? 

MILICA DUJAKOVIĆ – PRVA U RUSIJI

Na ovu temu Milica je napisala zanimljiv rad i u svom predstavljanju rekla da mladi u tom dobu žele mnogo toga da probaju, rizikuju, traže sebe i sve je prvi put. Ovo je bio njen prvi istraživački rad i nastup pred mnogobrojnom publikom. Milica je zauzela 1. mesto i popela se na pobedničko postolje sa zastavom Srbije u rukama. Njena želja je da postane novinar.
Učenica i njena nastavnica iskoristile su ovu priliku da se zahvale predsedniku opštine koji je prepoznao važnost učešća u finalu ove konferencije i izdvojio sredstva kako bi pomogao da otputuju u Rusiju.


Branislav Šušnica je čestitao na postignutom rezultatu i istakao da će uvek biti na raspolaganju za mlade ljude koji žele da svojim radom i trudom postignu uspeh.

MILICA DUJAKOVIĆ – PRVA U RUSIJI