Izuzetna svečanost u Neštinu kod Bačke Palanke. Kumovanje ovoj školi je znatno više od simboličnog čina jer već dugi niz godina traje izuzetno plodonosna saradnja između predstavnika Vojske i opštine


OBELEŽEN 3. DECEMBAR - MEĐUNARODNI DAN INVALIDA

Uručivanjem izuzetno vredne slike – portret Vuka Karadžića, istoimenoj osnovnoj školi u selu Neštin opštine Bačka Palanka, obeležena je velika Svetosavska svečanost, koju su svojim prisustvom ozvaničili i uveličali pripadnici Garde Vojske Srbije. 

OBELEŽEN 3. DECEMBAR - MEĐUNARODNI DAN INVALIDA

Kum škole na ovoj svečanosti, poručnik Vladimir Milovanović u prigodnom obraćanju ukazao je na značaj ovakvih manifestacija i bogatu saradnju sa ovom opštinom.

Kumovanje ovoj školi je znatno više od simboličnog čina jer već dugi niz godina traje izuzetno plodonosna saradnja između predstavnika Vojske i opštine. Sardanja se ogleda u velikom broju projekata civilno-vojne saradnje poput „Vojni lekar na selu“ i „Knjiga na dar“.

Svečanosti u školi prisustvovali su, osim učenika, nastavnika i roditelja, predstavnici Garde Vojske Srbije i rukovodstva opštine.

Škola je uzvratila prigodnim poklonom pripadnicima Garde, a njen direktor i predsednik Skupštine Opštine Bačka Palanka naglasili su značaj saradnje sa pripadnicima Vojske, koja je i na ovim prostorima uvek bila pouzdan oslonac stanovništvu, pomažući u raznim prilikama.

Poklon slika darodavca Garde je delo talentovanog slikara Zorana Dakića, a svim učenicima ove neštinske škole, kum je u skladu sa običajima, uručio prigodne paketiće.